Taginer

Taginer er en en fast del af Marokkansk kultur og madlavning. De har været brugt i flere hundrede år og navnet tagine, også stavet tajine, betyder “lav lerpotte” på arabisk. I denne lerpotte, der består af et lavt fad med et flot kegle-formet låg, kan man lave et hav af forskellige lækre simre-retter med kød og grøntsager.

Filtrer

Viser et enkelt resultat

  • 879,00 kr.

Viser et enkelt resultat

Marokkanske taginer

Faktisk stammer en af de første kendte omtaler af tagine-fadet og tilberedningen af mad på denne måde fra de kendte eventyr Tusinde og Én Nat, hvor en af karaktererne laver mad i en tagine. Opskrifterne er naturligvis blevet opdateret en smule siden, men den samme autentiske ånd lever videre i en flotte tagine gryde / fad. Tilføj en lille del af Marokko til din madlavning med en tagine.

Marokkanske taginer er ufatteligt enkle at bruge, og giver samtidig din ret et mere autentisk udtryk og en helt speciel smag, da duften og smagen er beskyttet fremragende i en tagine. Her samles kondens nemlig i toppen af taginens låg, og giver ingredienser smag under stegningen. I Marokko serveres maden ofte direkte i en marokkansk tagine, hvilket fungerer utrolig godt. Ofte bruges de til sammenkogte retter med kylling og grøntsager, men også fisk og lam bruges traditionelt meget i en tagine. Hvis du ikke vil lave maden direkte i din tagine kan den også bruges til servering. Der er altså mange anvendelsesmuligheder, og det er kun fantasien, der sætter grænser! Med tilsætning af lækre og autentiske marokkanske krydderier, som du desuden kan lave derhjemme, giver det den lækre, aromatiske smag vi kender fra Marokko.

Vores marokkanske taginer findes i flere størrelser, og er lavet i stentøj. En speciel formular på ler, som er brændt ved 1250 grader giver en utrolig holdbar tagine, som kan anvendes ved meget høj varme, i mikroovn og fryser og kan tåle opvaskemaskine. Det gør den oplagt til mange forskellige typer madlavning, og man kan være sikker på, at stentøjet ikke går i stykker.

Tagine opskrift

Hvis du aldrig har prøvet at lave mad med eller i en marokkansk tagine før kan det virke kompliceret. Det er det dog slet ikke, og på min hjemmeside kan du finde lækre tagine opskrifter og få inspiration til, hvordan du kan lave lækre retter i din egen tagine. På siden har jeg både skrevet opskrifter til forskellige vegetar tagine, tagine med kalvekød, tagine med kødboller, og marokkansk tagine med kylling og citron. Prøv gerne nogle af disse lækre opskrifter af på dine gæster eller familie. Du kan også eksperimentere med dine egne versioner, og prøve dig frem med ingredienser og krydderier. Det gode ved en tagine er blandt andet at den kan stå i ovnen og simre i flere timer, hvor man så kan bruge tiden på at gøre bordet klar til gæsterne. Grøntsager og kødet der tilberedes i en tagine bliver også enormt lækkert og mørt, da det er en rigtig simre-ret og taginen holder på saften og forhindrer ingredienserne i at tørre ud.

En tagine kan tilberedes i ovnen ved lav temperatur, så den kan stå og simre et par timer, eller direkte på induktionskogepladen. Her skal du have fat i en metalplade, som kan omforme og transportere varmen op til din stentøj tagine. Frabosk laver disse plader.