Opskrifter

Syltede citroner

By 27. januar 2021 No Comments

Hjemmesyltede citroner

De lækre saltsyltede citroner møder man ofte i det marokkanske køkken. Første gang jeg smagte dem, var det i en tagine med kylling, syltede citroner og oliven – en hel ny smagsoplevelse for mig og jeg var vild med det. Den tagine er i dag klart min yndlings tagine.

Saltsyltede citroner kan du bruge til rigtig mange ting: i marinader til dit kød, i dressinger, i det asiatiske køkken, i gryderetter, til kylling osv. osv.

Saltede citroner er en slags fermentering af citronen, som efter godt en måneds tid, nedbryder det bitre i det hvide fra citronen, og efterlader citronen med den mest intense og lækre citrussmag.

Ingredienser:

  • 5 stk citroner (økologiske!)
  • 3 dl groft havsalt (almindelig grov salt kan også bruges)
  • vand (kun hvis du mangler til at dække citronerne i glasset)

Opskrift

Saltsyltede citroner

  • Skyl dine citroner og tør dem af. Skær et kryds i citroner på langs og skær næsten i bund – det er vigtigt at citronerne stadig hænger sammen.
  • Fyld dine citroner med salt og gnid også lidt salt på ydersiden af citronerne.
  • Læg nu citronerne i et skoldet sylteglas. Pres citronerne hårdt når de er i glasset – det er meningen at citronsaften skal presses ud, og citronerne skal ligge meget tæt. Hæld resten af salten henover.
  • Tag evt. en ekstra citron og pres saften fra den ned i glasset. Hvis citronerne er dækket af væde kan du lukke låget, ellers hælder du mere citronsaft eller lidt kogende vand henover til du har dækket citronerne.
  • Opbevar dine saltede citroner i 1-2 måneder i køleskabet eller dit viktualierum. Husk at vende dem engang i mellem, så saltet fordeles,
    De syltede citroner kan holde sig i lang tid, de bliver kun bedre med tiden.
Få adgang til eksklusive rabatterKUNDEKLUB

Tilmeld dig Tibladins kundeklub og få 10% rabat på din næste ordre.