Hjemmesyltede citroner

De lækre saltsyltede citroner møder man ofte i det marokkanske køkken. Første gang jeg smagte dem, var det i en tagine med kylling, syltede citroner og oliven – en hel ny smagsoplevelse for mig og jeg var vild med det. Den tagine er i dag klart min yndlings tagine.
Saltsyltede citroner kan du bruge til rigtig mange ting: i marinader til dit kød, i dressinger, i det asiatiske køkken, i gryderetter, til kylling osv. osv.
Saltede citroner er en slags fermentering af citronen, som efter godt en måneds tid, nedbryder det bitre i det hvide fra citronen, og efterlader citronen med den mest intense og lækre citrussmag.
Ingredienser:
- 5 stk citroner (økologiske!)
- 3 dl groft havsalt (almindelig grov salt kan også bruges)
- vand (kun hvis du mangler til at dække citronerne i glasset)


Opskrift
Saltsyltede citroner
-
Skyl dine citroner og tør dem af. Skær et kryds i citroner på langs og skær næsten i bund – det er vigtigt at citronerne stadig hænger sammen.
-
Fyld dine citroner med salt og gnid også lidt salt på ydersiden af citronerne.
-
Læg nu citronerne i et skoldet sylteglas. Pres citronerne hårdt når de er i glasset – det er meningen at citronsaften skal presses ud, og citronerne skal ligge meget tæt. Hæld resten af salten henover.
-
Tag evt. en ekstra citron og pres saften fra den ned i glasset. Hvis citronerne er dækket af væde kan du lukke låget, ellers hælder du mere citronsaft eller lidt kogende vand henover til du har dækket citronerne.
-
Opbevar dine saltede citroner i 1-2 måneder i køleskabet eller dit viktualierum. Husk at vende dem engang i mellem, så saltet fordeles,
De syltede citroner kan holde sig i lang tid, de bliver kun bedre med tiden.

