Kurv

Levering: 1-3 hverdage

Fri fragt over 499,-

Agadir life

Agadir har en helt speciel plads i mit hjerte. Det er min afdøde svigerfars fødeby. Første gang, jeg kom til Agadir, var i 2004 i dagene op til mit forestående bryllup med min mand. Min svigerfars familie bor stadig i Agadir, og vi besluttede os at holde forlovelsesfesten der, så det var lettere for dem at deltage i festlighederne. Jeg husker, at vi kørte i bil derned. Min svigerfar tog vejen langs kysten fra Rabat og syd mod Agadir. Det var en meget kroget og snoet vej derned, men utrolig smuk. Jeg tror, jeg tog 100 billeder bare på turen derned, når jeg altså ikke sad og klamrede mig til min mand, fordi jeg ikke var helt så tryg ved vejen igennem bjergene med stejle skrænter, biler der konsekvent kørte i midten af vejen og fåreflokke, der pludselig krydsede vejen.

Agadir oplever jeg meget anderledes end mange andre byer i Marokko. Den er præget af jordskælvet i 1960’erne, som ødelagde de fleste af Agadirs gamle bygninger og monumenter. Byen er bygget op omkring den smukke kystlinje og brede strandpromenade med små hyggelige caféer og restauranter. Man kunne næsten tro, at man var i Spanien eller Italien på charterferie. Der er ikke noget bedre end at starte morgenen med en gåtur langs den otte kilometer lange strandpromenade. På et bredt flisebelagt stykke er der masser af liv, og man ser folk på segway eller løbehjul eller bare slentrende henad promenaden. Det bedste er at smide skoene og gå turen i strandkanten. Jeg elsker havet og den ro, det giver mig. Agadir er mere rolig end de fleste andre steder i Marokko og passer godt til en afslappende ferie.

Seværdigheder jeg kan anbefale

Kasbah: I horisonten fra strandpromenaden ser man bjerget Kasbah. Midt på bjerget har man med store arabiske bogstaver skrevet ”Gud, land, konge”, og skriften er smukt oplyst om aftenen. En billedskøn oplevelse er at køre op på bjerget og se udsigten ud over Agadirs kystlinje ved solnedgangstid.

Medina Agadir: Et af mine absolut yndlingssteder er “den gamle medina” i Agadir. Her kan du tage lækre INSTA-billeder 🙂 En italiensk/marokkansk mand ved navn Coco Polizzi satte sig for at genopbygge et stykke af den gamle medina, som den så ud før jordskælvet. Medinaen fungerer i dag som turistattraktion og ikke som traditionel medina (dvs. marked). Der er dog nogle små butikker med rigtig fine ting… MEN til turistpriser. Jeg køber dog altid en lille souvenir og drikker en kop kaffe i caféen for at støtte stedet.

Cross: Lidt udenfor Agadir er det helt perfekt at køre cross. Det kan helt klart anbefales at leje en 4×4 hver og køre rundt i det ørkenlignende landskab. Det er virkelig en fed oplevelse, og der er godt med action på som kontrast til mere rolige dage langs stranden.

Paradise Valley: En halv time nord for Agadir ligger der et smukt sted, som hedder Paradise Valley. Husk vandreskoene og badetøjet! Det er en smuk vandretur igennem bjergene og skoven, og der er naturlige kilder, man kan bade i, og høje klipper, man kan springe i vandet fra… hvis man altså tør. Jeg synes, det er en af de smukkeste vandreture, jeg har været på, og når vi tager turen, har jeg altid sørget for en god madpakke og drikke, så man kan sætte sig og holde picnic i det smukke landskab.

Marinaen: For enden af strandpromenaden ligger den smukkeste lille marina med hyggelige caféer og restauranter og et par enkelte gode butikker (Zara, Geox, Mango) og mit yndlingsmassagested OCEAN SPA.

Souk: Souken i Agadir er klart et besøg værd for turister. Her bliver alle sanser vakt, og man får sig noget af et kulturelt chok. Jeg er personligt ikke så meget for dette sted. Det er ikke her, jeg handler mine ting til Tibladin. Men jeg tager mine gæster med derhen, når vi er i Agadir, for at give dem én på opleveren 🙂

Fantasia show – Chems Ayour: 20 kilometer syd for Agadir ligger der et gammelt fort, hvor der bliver holdt Fantasia shows. Det er et perfekt aftenarrangement med traditionel marokkansk mad, mavedans, sang, slangetæmmere, ildslugere og rideopvisning.

Der bliver serveret mange marokkanske retter, og maden er ok, men ikke den bedste man kan få. Man skal komme der for oplevelsen og stemningen, som er helt unik. Det er meget overvældende at ankomme til stedet, hvor man bliver modtaget med marokkansk sang og lysende fakler og får serveret en daddel og et glas parfumeret mælk, hvilket i Marokko er et symbol på en venlig velkomst.

Strand i Agadir
Sandskulptur af en kamel
Marina i Agadir
Gratis fragt

v/køb over 499 kr.

Levering

inden for 1-3 hverdage

Butik

Shop in shop hos Encoded | Ny Carlsberg vej 150, 1799 Kbh V

Brug for hjælp?

Ring på tlf.: 31 40 55 00