Levering: 1-3 dage

Fri fragt over 499,-

fastelavnsboller

Marokkanske fastelavnsboller a la semlor med rose og mandler

Fastelavnsbolle med marcipan og rose

Når Marokko møder Danmark i smage og traditioner

Jeg har sikkert nævnt det før:-) Men jeg er vild med fastelavnsboller. Dog synes jeg let, man kan blive træt af de meget traditionelle fastelavnsboller. Jeg har udviklet en opskrift, der vil give dig en eksotisk og blød smag af Marokko. Denne opskrift dufter og smager af roser. Rosenvand er en ingrediens, du ofte støder på i det marokkanske køkken. Den har en mild parfumeret smag og gør sig godt med mandelsmagen i kagen. Det luftige rosenskum er rørt op med hvid chokolade, rosenvand og tørrede rosenblade.

Disse fastelavnsboller kan du med fordel også lave til valentines dag med det smukke rosenfarvede skum og overraske én, du holder af.

Marokkanske Fastelavnsboller med Rose og mandler – ca. 10 stk.

25 gram gær

2,5 dl mælk

3 spsk rosenvand og 2 tsk rosenblades knust i morder

1 tsk kardemomme

en knsp salt

75 gram sukker

550 gram mel

100 gram blødt smør

1æg

Lun mælken sammen med  knuste rosenblade og  rosenvand. Rør gæren ud i fingervarm mælk. Tilsæt sukker, æg, kardemomme og salt. Tilsæt halvdelen af melet og rør på røremaskine. Den bløde smør tilsættes lidt efter lidt og resten af melet tilsættes. Dejen skal føles let klistret, dog fast. Sæt dejen til at hæve lunt i 30-45 min.

Når dejen er færdighævet formes ca. 10 boller . Lad bollerne efterhæve til dobbeltstørrelse  på bagepladen  i 45 min- 1 time. Pensles med sammenpisket æg.

Bages ved 220 grader alm ovn i ca. 10-12 min til de er gyldne

Forbered rosenskum og mandelguf i hævetiden på bollerne.

Mandelguf

130 gram revet marcipan

75 gram mandelsplitter –

3-4 spsk rosenvand

Riv marcipan ned i en skål. Rist mandelsplitter i en tsk smør og en spsk sukker til de er gyldne. Tilsæt de ristede, afkølede mandelsplitter og bland med rosenvand.

Rosenskum

6 dl fløde

150 gram hvid chokolade

4-5 spskk rosenvand

2 blade husblas

rød frugtfarve

Den hvide chokolade varmes over vandbad med 4/5 spsk rosenvand  – Læg 2 bede husblas i blød i koldt vand, vrides for vand og smeltes i chokoladeblandingen i. Farves med rød frugtfarve. Farven må gerne være mørk lyserød, da farven lysner når resten af flødeskummet blandes i.

En skefuld flødeskum vendes forsigtigt i den let afkøledede chokoladeblanding. Bland herefter chokoladeblandingen sammen med resten af fløden i en skål og stil på køl

Skær bollen over (nederste del skal være størst)

Udhul den nederste bolle med en gaffel og fyld bunden med mandelguf.

Fyld chokolade skummet i en sprøjtepose og sprøjt en rund bold i hver bolle, Toppene pyntes med lyserød glasur, rosenstøv og rosenblade inden de sættes oven på bollen med skum.

Serveres med det samme på et smukt fad. Velbekomme

marcipanguf til fastelavnsboller
rosenskum til fastelavnsboller
pesl dine fastelavnsboller
fyld marcipanguf i bollerne
fastelavnsboller rose og mandler
Gratis fragt

v/køb over 499 kr.

Levering

inden for 1-3 hverdage

Brug for hjælp?

Ring på tlf.: 31 40 55 00

Skriv til os

info@tibladin.dk