
Når Marokko møder Danmark i smage og traditioner
Jeg har sikkert nævnt det før:-) Men jeg er vild med fastelavnsboller. Dog synes jeg let, man kan blive træt af de meget traditionelle fastelavnsboller. Jeg har udviklet en opskrift, der vil give dig en eksotisk og blød smag af Marokko. Denne opskrift dufter og smager af roser. Rosenvand er en ingrediens, du ofte støder på i det marokkanske køkken. Den har en mild parfumeret smag og gør sig godt med mandelsmagen i kagen. Det luftige rosenskum er rørt op med hvid chokolade, rosenvand og tørrede rosenblade.
Disse fastelavnsboller kan du med fordel også lave til valentines dag med det smukke rosenfarvede skum og overraske én, du holder af.
Marokkanske Fastelavnsboller med Rose og mandler – ca. 10 stk.
25 gram gær
2,5 dl mælk
3 spsk rosenvand og 2 tsk rosenblades knust i morder
1 tsk kardemomme
en knsp salt
75 gram sukker
550 gram mel
100 gram blødt smør
1æg
Lun mælken sammen med knuste rosenblade og rosenvand. Rør gæren ud i fingervarm mælk. Tilsæt sukker, æg, kardemomme og salt. Tilsæt halvdelen af melet og rør på røremaskine. Den bløde smør tilsættes lidt efter lidt og resten af melet tilsættes. Dejen skal føles let klistret, dog fast. Sæt dejen til at hæve lunt i 30-45 min.
Når dejen er færdighævet formes ca. 10 boller . Lad bollerne efterhæve til dobbeltstørrelse på bagepladen i 45 min- 1 time. Pensles med sammenpisket æg.
Bages ved 220 grader alm ovn i ca. 10-12 min til de er gyldne
Forbered rosenskum og mandelguf i hævetiden på bollerne.
Mandelguf
130 gram revet marcipan
75 gram mandelsplitter –
3-4 spsk rosenvand
Riv marcipan ned i en skål. Rist mandelsplitter i en tsk smør og en spsk sukker til de er gyldne. Tilsæt de ristede, afkølede mandelsplitter og bland med rosenvand.
Rosenskum
6 dl fløde
150 gram hvid chokolade
4-5 spskk rosenvand
2 blade husblas
rød frugtfarve
Den hvide chokolade varmes over vandbad med 4/5 spsk rosenvand – Læg 2 bede husblas i blød i koldt vand, vrides for vand og smeltes i chokoladeblandingen i. Farves med rød frugtfarve. Farven må gerne være mørk lyserød, da farven lysner når resten af flødeskummet blandes i.
En skefuld flødeskum vendes forsigtigt i den let afkøledede chokoladeblanding. Bland herefter chokoladeblandingen sammen med resten af fløden i en skål og stil på køl
Skær bollen over (nederste del skal være størst)
Udhul den nederste bolle med en gaffel og fyld bunden med mandelguf.
Fyld chokolade skummet i en sprøjtepose og sprøjt en rund bold i hver bolle, Toppene pyntes med lyserød glasur, rosenstøv og rosenblade inden de sættes oven på bollen med skum.
Serveres med det samme på et smukt fad. Velbekomme




