Skip to main content

Vegetarisk Tagine

By Opskrifter
Vegetartagine Grøntsagstagine til 6-8 personer Forberedelse: ca. 30 minutter. Stegetid: ca. 2 timer. Marokkanske tagines er ofte med lammekød, fisk, kylling eller oksekød. Men der laves også ofte vegetariske alternativer. Her er mit bud på en grøntsagstagine, som indeholder nogle af de mest brugte grøntsager i Marokko, toppet med friske krydderurter, som ligeledes er meget brugt i de marokkanske tagines. Du kan også sagtens bruge andre grøntsager end dem jeg...
Læs mere

Historien om tagines

By Inspiration
Hvad er en tagine? Tagine er noget af det bedste, jeg ved. Tagine-fade er flotte at servere i, og man kan simpelthen lave nogle af de lækreste retter heri. Kødet bliver nemlig helt mørt, da taginen holder på saften. Men hvor stammer taginen fra? Hvad er dens historie? Og hvordan virker den? I dette blogindlæg finder du information om netop dette, og du finder tilmed en opskrift på en tagine...
Læs mere

Er Beni Ouarain-tæpper sarte, og hvordan renser og vedligeholder man dem?

By Historien bag
Er de lyse Beni Ouarain tæpper sarte? Jeg får ofte spørgsmålet: er det ikke utroligt sart at have sådan et lyst tæppe - jeg har jo hund og børn? De tanker havde jeg selv. Jeg havde i mange år forsvoret, at vi skulle have et hvidt Beni Ouarain-tæppe. Jeg kunne ikke overskue tanken om, hvor sart det ville være, og hvor ærgelig jeg blev, når der kom en plet. Disse...
Læs mere

Opskrift på Ras el hanout – et marokkansk vidunderkrydderi

By Inspiration
Ras el hanout Ras el hanout er en fantastisk marokkansk krydderiblanding, som findes i lige så mange varianter i det nordlige Afrika, som der findes varianter af karry i Øst-Asien. Ordene "Ras el hanout" oversættes ofte til "krydderihandlerens hoved", men "lederen af butikken" synes at være en mere præcis oversættelse, da den læner sig op ad den engelske oversættelse til "head of the shop". Uanset hvad skulle navnet hentyde til,...
Læs mere

Marokkanskinspireret iste med mynte – serveret i marokkansk glaskunst

By Opskrifter
Opskrift på iste med mynte Du har måske været i Marokko eller Nord-Afrika generelt, de arabiske lande eller måske Syd-Spanien? Så er du med stor sandsynlighed stødt på den traditionelle (varme) te lavet på grønne mynteblade og sukker. I Marokko, når du bestiller "atay" som betyder te på arabisk, får du automatisk en myntete, som er den traditionelle te. Denne te har stor betydning og serveres ofte til gæster som...
Læs mere

Kollerup Gods – Far og datter udstiller

By Inspiration
Oplev alle de skønne varer fra Tibladin, mens du nyder den smukke kunst malet af kunstmaler Niels Frank Hvor har vi glædet os til at afsløre dette for jer! Vi er nemlig så heldige, at vi har fået en plads på det flotte galleri på Kollerup Gods nær Hadsten. Her kan du opleve alle de skønne varer fra Tibladin, mens du kan nyde den smukke kunst af kunstmaler Niels Frank....
Læs mere

Opskrift på Tagine med artiskokker og ærter

By Opskrifter
Lækker og smagfuld Her er der en super lækker Tagine. Jeg er vild med sødmen fra gulerødderne og ærterne og den lidt syrlige bløde smag fra artiskokkerne. Retten kan du lave med oksekød, kalvekød eller lammekød og servere bulgur, ris, couscous eller måske bare noget brød til. Du kan også tilsætte kartofler til selve Taginen, så behøver du ikke ekstra tilbehør. Tagine eller Tajine, begge stavemåder benyttes ofte. Tagine kommer...
Læs mere

Opskrift på Tagine med kalvekød, svesker og grillede mandler

By Opskrifter
Tagine med masser af sødme og smag Når vi kommer til Marokko, er der en række retter, der står som MUST HAVES på vores menukort. En af dem er denne Tagine/Tajine med kalvekød, svesker og grillede mandler. Noget af det jeg elsker ved det marokkanske køkken, er blandingen mellem det salte, søde og kraften fra alle krydderierne - der opstår altså sød harmoni herimellem. Og denne Tajine med kalvekød, svesker...
Læs mere

Opskrift på Tagine med Kylling, citron og oliven

By Opskrifter
Min favorit Tagine Det kan være svært at finde sin favorit blandt de mange opskrifter på velsmagende marokkanske Tagines/Tajines, men denne Tagineret har altid haft en unik plads i mit madglade hjerte. Den har præcis den lækre dybde, syrlighed og kraft som jeg elsker i mad. En super mør kylling med saltede oliven og syrlige konfiterede citroner, smagt til med lækre krydderier. Netop ved at retten får lov at stå...
Læs mere

Beldi glas – en hyldest til traditionelt kunsthåndværk

By Historien bag
Marokkanske glas fulde af personlighed Tibladins håndlavede Beldi glas er for længst flyttet ind i hytten herhjemme. Fyrfadsstagerne er velplaceret på spisebord og sofabord, mens min familie og jeg bruger både glas, skåle og kande dagligt. Særligt vores Beldi-serie i grøn er jeg helt vild med. Det er den skønneste lysergrønne farve, der giver associationer til friske mynteblade og smukke jadesten. Den transparente Beldi-serie changerer også så fint i nuancerne, alt efter hvordan lyset rammer...
Læs mere
Få adgang til eksklusive rabatterKUNDEKLUB

Tilmeld dig Tibladins kundeklub og få 10% rabat på din næste ordre.