Kurv

Levering: 1-3 hverdage

Fri fragt over 499,-

Beldi glas – en hyldest til traditionelt kunstværk

Marokkanske glas fulde af personlighed

Tibladins håndlavede Beldi glas er for længst flyttet ind i hytten herhjemme. Fyrfadsstagerne er velplaceret på spisebord og sofabord, mens min familie og jeg bruger både glas, skåle og kande dagligt. Særligt vores Beldi-serie i grøn er jeg helt vild med. Det er den skønneste lysergrønne farve, der giver associationer til friske mynteblade og smukke jadesten. Den transparente Beldi-serie changerer også så fint i nuancerne, alt efter hvordan lyset rammer glasset. Faktisk har jeg lige snakket med en Tibladin-kunde og for hende er glasset grønblåt, nærmest tyrkis. Det synes jeg er så fint!

Beldi betyder ‘traditionel ‘ eller ‘indfødt’ på arabisk. Glassene blev produceret for første gang i 1946, i byen Casablanca i Marokko, Nordvestafrika. Siden da har Beldi glas været det fortrukne te-glas blandt de lokale, når den daglige kop myntete skal indtages. I dag er produktionen af glassene rykket nær Marrakesh og er et pragfuldt eksempel på, hvordan lokalbefolkningen varetager og sikrer overlevelsen af et traditionelt kunsthåndværk og på samme tid skaber arbejde i lokalsamfundet.

Seværdigheder jeg kan anbefale

Beldi glas bliver produceret ud fra traditionelle metoder og det vil sige, at al Beldi glas er mundblæst i 100% genbrugsglas – genbrugsglas som i øvrigt bliver indsamlet i lokalområdet. Da glassene er mundblæste vil der være lidt bobler og små ujævnheder i glassene, men det er det der giver dem et raffineret og livfuldt udtryk. En del af glassets karakteristika er også den lille kant lidt over glassets midte, som gør det muligt for dig at have et godt greb om glasset, selv hvis indholdet er varmt, hvilket præcis også har været tanken, da glassene jo oprindeligt er skabt som te-glas. Og nu da efteråret er godt igang, så er det vel ikke helt ubelejligt at glassene kan bruges til appelsinjuice den ene dag og varm kakao med flødeskum den næste?

Beldi glas er ganske enkelt godt og gedigent design. Samtidig er de unikke kunstværker i sig selv og et symbol på en fin, gammel håndværkstradition.

Gratis fragt

v/køb over 499 kr.

Levering

inden for 1-3 hverdage

Butik

Shop in shop hos Encoded | Ny Carlsberg vej 150, 1799 Kbh V

Brug for hjælp?

Ring på tlf.: 31 40 55 00