Skip to main content

Hvilket fyld skal jeg bruge i min puf?

Når du køber din puf hos Tibladin, kan den leveres med eller uden fyld.

Vælger du selv at fylde din puf er her nogle forslag til hvad du kan bruge:

  • sammenkrøllet avispapir
  • tøj du ikke længere bruger
  • dine vinterjakker eller vinterdyner
  • puder
  • Skumgranulat
  • træuld

Man kan også købe skumgranulat, bomuldsfyld, kuglefyld eller træuld til sin puf, og det virker også rigtig fint.

Den helt store Beni Ouarain-puf på 100×50 kræver en del fyld, og hvis man ikke lige har så meget i skabet, vil jeg anbefale, at man får skåret et stykke fast skum, som passer til puffens mål.

Når du fylder din puf, er det vigtigt at komme godt ud i alle hjørner, så puffen får en lige overflade. Du bestemmer selv hårdheden, og det giver sig selv, at jo mere du fylder i, desto fastere en puf.

Hos Tibladin kan du også slippe for besværet og vælge at få din puf leveret med fyld. Dette gælder for alle læder pufs – det koster 200 kr. at få fyldt sin puf.

Mine læderpufs er lavet i gedelæder, hvilket giver en fleksibel og blød puf, og er syet med dobbeltsyninger for en mere holdbar puf.

Beni Ouarain-pufs er lavet i uld af ægte tæpper med kort luv, og det populære sort/hvide Beni Ouarain-mønster. Hver puf er unik, da det er det oprindelige tæppe, der bestemmer mønstret.

De runde uldpufs er de eneste, der bliver leveret med fyld, da det er på den hårde bomuldskerne, at uldfletten er påsyet.

Vedligeholdelse af min puf

Læderpufs: Når du lige får din læderpuf hjem, kan den godt have en lidt skarp duft af læder. Det går dog hurtigt væk. Hvis du gerne vil have det væk hurtigere, kan du sætte den ud i solen en dag, så er duften pist væk. Puffene er ubehandlede og vil med tiden få noget patina. Det synes jeg personligt er virkelig flot, men ønsker man at give sin puf olie for farveholdbarhedens skyld, kan man sagtens gøre det, og så vil farven blive en anelse mørkere.

Uldpufs: Uldpufs er lette at vedligeholde, da uld naturligt har et lag af lanolin, som beskytter fibrene og gør, at de naturligt skyr pletter. De skal bare støvsuges ved rengøring, og er du så “heldig”, at der er sne en vinterdag, så sæt endelig din puf ud i den hvide sne og rul den lidt rundt, for ren sne renser uld. Alternativt kan du sagtens få betrækket på din Beni Ouarain-puf renset på et renseri.

Uldpuf – leveres fyldt
Firkantet læderpuf
mørkebrun læderpuf
Få adgang til eksklusive rabatterKUNDEKLUB

Tilmeld dig Tibladins kundeklub og få 10% rabat på din næste ordre.