Kurv

Levering: 1-3 hverdage

Fri fragt over 499,-

indretningsinspiration, sådan skaber du en marokkansk Riad stemning i dit soveværelse

Min egen Riad

Fra kedeligt soveværelse til hyggelig Riad

Her i coronatiden har jeg sådan en ustyrlig lyst til at kaste mig ud i projekter, som kræver noget helt andet af mig end diverse gøremål med hjemmeskoling, opbygning af mit website og koordinering af vores “nye” hverdag. Projekter, hvor man kan flygte lidt fra nyheder om antal smittede og fakta om, hvor hårdt landene rundt om er ramt af denne frygtelige virus.

Når jeg rejser rundt i Marokko, bor jeg ofte på en riad (en traditionel marokkansk bygning- en blanding mellem hotel og Bed & Breakfast). Den stemning, der er sådan et sted, har jeg altid haft lyst til at skabe i mit eget soveværelse. Jeg har en idé om, at det skal være nogle varme jordfarver, som dem jeg ser i Marrakesh. Før var min væg bare hvid og kold, og der var ikke så meget hygge.

Jeg tog ned til Malgodt i Frederiks Allé i Aarhus, da jeg havde udset mig nogle lækre farver fra Ladys – Jotun. I butikken havde de malet en væg med den smukkeste støvede blommefarve, der hedder Daydream – et godt navn, der passer til min drøm om en lille riad. Jeg foretrak, at kun én væg var mørk, så jeg fandt en støvet lyserød med navnet SENSES, som så smaddergodt ud med den anden farve. Jeg brugte fulde dage på at male. Først loftet to gange, og så to gange med hver farve på væggene.

Min indretning af rummet

For knap et års tid siden investerede vi i en ny seng. Jeg syntes, at den gamle krop var begyndt at knage lidt 🙂 Og det er jo vigtigt at sove godt. Valget faldt på en Tempur-seng, og jeg må sige, at vi ikke har fortrudt et sekund. Den er virkelig behagelig og tilpasser sig perfekt kroppen, så man føler sig dejlig udhvilet, når man vågner. Vi købte nogle lækre, gigantiske hotelhovedpuder og noget meget lækkert sengetøj fra Joop på en tur, vi havde i Hamborg. Sengetæppet er et, jeg har købt i Marokko. Det er lavet i Zabra. Jeg må have købt nogle hjem til Tibladin på min næste tur.

Sengebordene er fra Jesper Holm og er dejligt rummelige med de store skuffer. Over sengebordene har vi opfundet vores eget system til lamperne. Vi købte et væglampesystem, så vi slap for at have en grim ledning til at hænge ned fra loftet. Vi erstattede den lampe, der oprindeligt hørte til systemet, med nogle lamper fra Lightyears Orient i kobber, som står flot til den støvede rosa og blommefarven på væggene.

Billederne på væggen er nogle, jeg har taget på nogle af mine mange rejser til Marokko, og de er fremkaldt hos Pixum som en kvadratisk plakat. Det giver et personligt touch og vækker nogle dejlige minder at bruge billeder, der betyder noget for en. Vasketøjskurven i naturfarver er fra Tibladin, og det er Beni Ourain-tæpperne også. Det giver god hygge med tæpper i soveværelset, og disse er bare SÅ bløde at træde ned på med bare tæer om morgenen. Lamperne på væggen og de små stole er nogle ting, vi fik i bryllupsgave, da vi holdt stort bryllup i Marokko i 2004 (men det må du høre om i et andet indlæg :-))

Jeg er ret tilfreds med min lille riad, og selvom projektet virkede uoverskueligt til at begynde med, så gik det ret let. Og som sagt er det virkelig dejligt at tænke på, at jeg har fået noget positivt ud af en coronakarantæne

Hvis man ønsker et mere overraskende look på væggen, vil disse JuJu hats passe perfekt ind. De kan købes på shoppen Tibladin.dk og koster 1200 DKK.

Jeg synes, de er fantastiske og giver det fedeste look! Men jeg må hellere lade være med at bruge dem i soveværelset og lade dig kunne købe dem i shoppen, indtil jeg er sikker på at coronakrisen er overstået, så jeg kan få fat i nogle flere.

Farver: Jotun Lady: Endevæggen i Daydream og resten af væggene i Senses.

Gratis fragt

v/køb over 499 kr.

Levering

inden for 1-3 hverdage

Brug for hjælp?

Ring på tlf.: 31 40 55 00

Skriv til os

info@tibladin.dk