Skip to main content

Opskrift på iste med mynte

Du har måske været i Marokko eller Nord-Afrika generelt, de arabiske lande eller måske Syd-Spanien? Så er du med stor sandsynlighed stødt på den traditionelle (varme) te lavet på grønne mynteblade og sukker. I Marokko, når du bestiller “atay” som betyder te på arabisk, får du automatisk en myntete, som er den traditionelle te. Denne te har stor betydning og serveres ofte til gæster som et symbol på gæstfrihed.

Vi har ladet os inspirere af denne traditionelle te og har lavet en frisk iste fyldt med mynte- perfekt til en varm sommer dag med venner i haven.

Sådan gør du

  • Lav en kande grøn te
  • Tilføj en stor håndfuld frisk mynte
  • Smag til med sukker (ca. 3 spsk. efter smag og behag)
  • Lad teen trække i 10 minutter og sæt den derefter på køl
  • Når teen er kold, kan du tilsætte friske citron eller lime skiver

Server den kolde te for venner og familie i dine fine marokkanske beldi-glas på en varm sommerdag i skyggen.

Skal det være ekstra festligt, kan du gøre kanten på glasset lidt våd og dyppe kanten i sukker, inden du hælder den kolde te op i glasset.

Velbekomme!

Her hos Tibladin er vi så stolte af det flotte glaskunst vi har i shoppen. Alle vores glasartikler er mundsblæst og naturligivs importeret direkte fra Marokko. Glasset er genbrugsglas samlet i Marrakech, omsmeltet og mundblæst til nye smukke kreationer. Alle glas er unikke. Nogle føles tungere end andre, man kan se små luftbobler og nister i glasset pga. at det er genbrugsglas – alt sammen noget der giver et utrolig smukt glas. Vi farver ikke glassene – farverne opstår naturligt fra det genbrugsglas der omsmeltes. De transparente glas, har en turkis, blålig, ja nogen gange grønlig undertone. De grønne glas har en forfriskende smuk grøn farve.

 

I vores glas sortiment finder du både drikkeglas, karafler, vaser, skåle og fyrfadsholdere.

Få adgang til eksklusive rabatterKUNDEKLUB

Tilmeld dig Tibladins kundeklub og få 10% rabat på din næste ordre.