Skip to main content

Briouats med oksekød

Briouats med oksekød 25-30 stk (alt efter størrelse).

Forberedelse: 1 time 30 minutter.

Bagetid: 10-12 minutter ved 190º varmluft.

 

Lækre crispy marokkanske Briouats

Perfekte til en forret, tilbehør til eksempelvis en salat, appetizers eller til en buffet.

Denne opskrift er med krydret oksekød og serveres ofte i Marokko med spidskommen og kanel ved siden af i en skål til at dyppe i mellem bidderne.

Briouats kan også laves vegetariske med eksempelvis spinat og ricotta eller med rejer og vermicelli, som så kan serveres med frisk citron.

I Marokko bliver de oftest stegt i olie, men jeg har lavet en lettere udgave, hvor de bliver bagt i ovnen. Filodejen gør dem crispy.

Du kan lave dem i forskellige størrelser alt efter hvad de skal bruges til. Store Briouats kan være et måltid og de små til apéritif.

Det skal du bruge

  • 900 g hakket oksekød
  • 2 store håndfulde hakket frisk persille
  • Olie og smør til stegning og smørelse af filodej
  • 2 pakker filodej (kan købes på frost i de større supermarkeder)
  • 5 fed hvidløg
  • 2 store løg
  • 3 tsk. spidskommen
  • 3 tsk. gurkemeje
  • 2 tsk. ingefær (pulver)
  • 3 tsk. kanel
  • Et lille nip safran
  • Salt og peber
  • 2-3 æg

Fremgangsmåde

Klargøring:

  1. Hak løgene fint (eller brug en blender) og steg løg og hvidløg i rigeligt med smør og olie på panden til dejlig gyldne
  2. Steg oksekødet (hak og fordel det godt på panden så det ikke klumper)
  3. Tilføj alle krydderierne og persillen til kødet og lad det stege
  4. Sluk for varmen og tilføj de friske æg
  5. Rør æggen ud i oksekødet så det bliver til en fars (det er vigtigt at æggene ikke steger)
  6. Smelt dernæst ca. 100 g smør i en kryde og stil den til side
  7. Tag 1 stykke filodej og spred det ud på en plade eller et skærebræt
  8. Pensel dejen med smørret ved hjælp af en lille pensel på begge sider

Samling:

Når du skal samle dine briouats skal du på midten skære din filodej over på langs, og derefter folde de aflange stykker på midten, så har et “dobbelt” lag dej. Når dejen er penslet og klar kan du fordele dit fyld.

  1. Læg en skefuld fyld i bunden af dit stykke dej og fold dejen opad og indover sig selv så du danner en trekant. Se video.
  2. Når du har foldet hele dej-stykkets længden kan du folde den sidste ende dej ind i selve trekanten.
  3. Gentag denne process indtil du har brugt alt fyldet.
  4. Når dine briouats er foldet og klar lægges de på en et stykke bagepapir på en plade i ovnen og bages ved 190º varmluft i 10-12 minutter eller til de er lækkert gyldne.

Velbekomme!

Når du har prøvet disse briouats med oksekød kan du prøve en af mine andre opskrifter på på vegatar Briouats med spinat og ricotta.

Få adgang til eksklusive rabatterKUNDEKLUB

Tilmeld dig Tibladins kundeklub og få 10% rabat på din næste ordre.