Kurv

Levering: 1-3 hverdage

Fri fragt over 499,- | Julegaver byttes frem til 15/1

Tagine med tomatsauce og kødboller

Tagine til 6-8 personer

Forberedelse: ca. 30 minutter.

Stegetid: ca. 2 timer.

Hvordan laver jeg en Tagine / Tajine?

Efteråret er kommet og snart er vinteren her, og det er tid til at tage opskrifterne frem på simreretterne igen.

I en marokkansk Tagine/Tajine kan man nemt tilberede dejlige, velsmagende retter. Hos Tibladin har vi forskellige Tagines i stentøj. De hvide Tagines differentierer sig ved, at du kan tilberede mad i dem over åben ild og findes i to størrelser: Den ene er 20 cm i diameter og perfekt til portionsanretninger eller til at dele to personer, mens den anden på 27 cm i diameter er god til 2-4 personer.

Hvis du skal lave en Tagine for første gang, vil jeg anbefale dig at starte med denne opskrift. En Tagine/Tajine med kødboller i tomatsauce, er både et sikkert hit hos alle i familien og så er den meget let at lave.

Tagine med kylling og citron
Tagine med kødboller

Det skal du bruge

Til 4 personer

500 gram hakket oksekød

1 dåse hakkede tomater

2 store bøftomater eller en håndfuld cherrytomater skåret i tern

1-2 løg

2 fed hvidløg til fars og 2 fed hvidløg til saucen

2 tsk paprika eller røget paprika

2 tsk spidskommen

2 tsk. stødt ingefær

1 tsk kanel

Salt og peber

Lidt olivenolie til stegning

3-5 tråde safran, et bundt persille og et bundt frisk koriander til sovsen

4 æg

Drys af frisk koriander og persille ved servering

Fremgangsmåde

Opskrift

  1. Bland krydderierne med det hakkede oksekød, tilsæt hvidløg og form små kødboller af farsen.
  2. Steg løg og hvidløg på en pande til det er gyldent og tilsæt de hakkede tomater på dåse samt de friske tomater. Smag sovsen til med safran, ekstra spidskommen, paprika, ingefær og evt, lidt kanel og salt og peber.
  3. Når sovsen har simret på panden lidt tid hældes den over i din Tagine og kødbollerne tilsættes. Slå æggene ud ovenpå retten og sæt låget på.
  4. Fyld din tagine op til lige under kanten hvor låget slutter tæt, så det ikke koger ud over.
  5. Nu kan du sætte din Tagine ind i din forvarmede ovn. Du kan vælge at lade den simre nogle timer  ved 100-150 grader eller i 30-35 min. ved 200 grader.
  6. Tilbereder du i de hvide tagines, kan du også sætte den over gasblus, på bålet eller på din grill (sæt den ned på laveste blus, for at sovsen ikke koger helt væk)

Server med hjemmelavede pommesfrites, kartofler, ris eller frisk brød.

Tilbehør til din Tagine/Tajine: Jeg er vild med hjemmelavede pommesfrites til denne ret. Men det kan også sagtens spises med ris, kartofler, blomkålsris, eller frisk brød til.

Kryderier: I Marokko tilsætter man oftest krydderier på øjemål, og jeg må indrømme, at jeg også selv laver mad på den måde. For mig er det at lave mad en måde at udtrykke mig på og alt efter humør kommer jeg mere eller mindre krydderier i og eksperimenterer med at lave maden på forskellige måder. Du kan udelade koriander og kanel, hvis du ikke lige føler for det. Du kan også sagtens tilsætte lidt chili til retten, det smager også rigtigt godt.

Stegetid: I Marokko går man ikke så meget op i stegetid og med en Tagine kan du let lade den simre i timevis uden at det går galt, så længe du sikrer dig, at der stadig er lidt sovs tilbage i retten, så kan din Tagine egentligt ikke få for lang tid.

Velbekomme!

Når du har prøvet denne Tagine kan du prøve en af mine andre opskrifter på tagine. Find dem her.

Hvis du vil vide mere om taginens oprindelse, så læs med på mit blogindlæg om dette. Her finder du bl.a. en oprindelig tagine-opskrift fra 1200-tallet. Læs det her.

Bord opdækket med taginer
Tagine på opdækket bord
Gratis fragt

v/køb over 499 kr.

Levering

inden for 1-3 hverdage

Butik i Højbjerg

Oddervej 171, 8270 Højbjerg

Brug for hjælp?

Ring på tlf.: 31 40 55 00

Få adgang til eksklusive rabatterFÅ 10% RABAT

Tilmeld dig Tibladins kundeklub og få 10% rabat på din næste ordre.