marokkanske fastelavnsboller_opskrift

Marokkanske fastelavnsboller med orangeblomst og safran

fastelavnsboller med orangeblomst og safran

Jeg eeelsker fastelavnsboller, og julen er knapt overstået, før jeg begynder at glæde mig til at bage fastelavnsboller. Det er en fast tradition med hjemmebagte fastelavnsboller hjemme hos os. Jeg har selv fødselsdag 12. februar, så fastelavnsboller er også en fast bestanddel af fødselsdagsbordet.

Jeg har i år haft lyst til at udvikle min egen opskrift på fastelavnsboller med smag af Marokko. Jeg har taget udgangspunkt i de søde marokkanske boller, som oftes nydes til morgenmaden i Marokko, kaldet Krachel. De laves med orangeblomstsmag og anis. Jeg har dog erstattet anis med safran, da jeg bare elsker safran i bagværk og det for mig er en mere marokkansk smag. Bolledejen har jeg gjort dejlig sød og blød med ekstra smør. På denne måde får du en fastelavnsbolle, der også holder sig frisk dagen efter.

Indeni fastelavnsbollen er der en remonce med overvægt af marcipan med revet appelsinsskal og en vaniljecreme med orangeblomst. På toppen er der en orangefarvet glasur med pynt af tørrede safranblomster og guldstjernestøv.

Velbekomme!

safran opløses i varm mælk
fastelavnsbolle dej til hævning

Opskrift 12-15 stk.

Ingredienser


Bolledej

30 gram gær

2 dl mælk

2 æg

200 gram smør -stuetemperatur

75 gram sukker

1 tsk salt

1 tsk kardemomme

3 spsk fleur d’oranger (evt 4 hvis du ønsker ekstra smag af orangeblomst)

safran ca.0,25 gram

500-550 gram mel

Vanilje & Orangeblomst creme

2,5 dl. mælk

35 gram mel

2 spsk orangeblomst vand

1 vaniljestang

50 gram sukker

Tilberedning


Bolledej

Opvarm mælken med safran som du har haft igennem en morder. Lad mælk og safran stå og hygge sig lidt, så safran farver mælken godt igennem.

rør gæren ud i fingervarm mælk

tilsæt æg og rør rundt

tilsæt sukker, kardemomme, salt og rør rund

tilsæt ça halvdelen af melet og skær smøret i små firkanter og bland det gradvis sammen med melet. Jeg bruger en røremaskine så sløret hurtigere æltes godt rundt i dejen. Tilsæt så resten af melet. Dejen skal være meget blød og let klistret..

Vil du hellere ælte i hånden så varm smøret let op uden at det smelter. Det gør det lettere at ælte ud i hånden.

Lad dejen hæve i ca en times tid til 1,5 time.

Forbered i mellemtiden vaniljecremen og remoncen

Vanilje & Orangeblomst creme

Kog mælken op med den hele vaniljestang og orangeblomst vand.

Pisk æg og sukker til det skummer, pisk mel i og bland mælkeblandingen sammen med æggeblandingen.

Det heles hældes tilbage i gryden og skal piskes op til kogepunktet og til at cremen tykner, den må ikke blive helt stiv, men skal dog være ret tyk. Cremen sættes i køleskabet tl den er helt kold.

Remonce

200 gram marcipan

100 gram sukker

100 gram blød smør

Revet appelsinskal fra en stor appelsin.

Sådan samler du dine fastelavnsboller

Rul dejen ud og skær den op i 12-15 lige store firkanter

put en tsk remonce og en tsk creme i hver bolle og saml de 4 ender godt, så fyldet ikke løber ud. Placer de runde bolle på pladen og lad dem efterhæve en god halv time.

Pensl dem med æg

Bages ved 200 grader alm. ovn i ca 12-14 min. til de er gyldne ovenpå.

Når bollen er kølet af kan du pynte med glasur, safranblomster og guldstøv. Du kan også pynte med kandiserede appelsinskal.

fastelavnsboller
fastelavnsboller
fastelavnsboller pensles
fastelavnsbiller afkøles

Ønsker du en lidt friskere version af bollerne og mere appelsinsmag, kan du smøre et helt tynd lag appelsin marmelade på blandet op med en tak orangeblomstvand. Vigtigt at laget er ultratyndt og ligger under remoncen og cremen, for at smagen fra appelsin ikke overdøver resten.

Du kan også lave en hvid chokolade ganache og dyppe bollerne i inden de pyntes.

Serveres på et pænt fad. Du kan finde mange smukke marokkanske fade hos Tibladin, både i stentøj  og marokkanske keramik fade

fastelavnsboller
Gratis fragt

v/køb over 499 kr.

Levering

inden for 1-3 hverdage

4,8 på Trustpilot
Autentisk og personligt